ACASA
NOU
PROMOTII
panouri fotovoltaice
PRETURI
PRODUSE
CONTACT
TIM & JO © 2011. SOLUTII ALTERNATIVE
Se numesc si panouri solare sau panouri fotoelectrice. Panourile fotovoltaice transforma lumina solara (fotonii) in curent electric. Pentru asta este folosit siliciu curat de 99.9%, dar în ultima vreme se folosesc combinatii de diferite metale, plastic si alte compozitii.


Panourile fotovoltaice sunt tot mai des folosite în tarile dezvoltate, prin simpla recunoastere a faptului, ca exista o energie inepuizabila, care merita sa fie folosita: energia soarelui. Panourile solare sunt ideale pentru locurile unde nu este retea de curent electric, dar si pentru a reduce facturile pentru energia electric.

Panourile fotovoltaice se monteaza pe acoperisul casei sau in gradina pe un suport special. Dupa 10-25 ani performanta panourilor solare scade cu 10-20%, adica va avea performanta de 80% din cauza uzarii materialului din care este compusa celula fotovoltaica. Mai pe scurt: un panou solar isi pierde eficienta cu 1-2% pe an. Deci perioada de functionare este lunga.


Romania este o tara binecuvantata cu destula radiatie solara. Este pacat a nu se folosi de aceste posibilitati, de energie gratuita.


Exista 3 tipuri de sisteme fotovoltaice:Sistem tip insula

Energia solara se stocheaza in acumulatori speciali, care vor alimenta consumatorii din casa la 12-24VDC sau printr-un invertor la 230V sau in mod combinat DC si AC.

Sistemele de tip insula se pot folosi in combinatie cu turbinele eoliene sau generatoarele de curent pe benzina/motorina. In cele mai multe zone ale tarii numai aceste sisteme hibride va pot aduce o independenta energetica.

Sistem conectat la retea de curent

Este cea mai ieftina solutie fiindca bateriile solare vor fi excluse din sistem. Curentul produs de panouri va fi directionat direct in retea printr-un invertor special, iar un ceas bidirectional va masura curentul produs de panouri si curentul consumat. Utilizatorul va plati numai diferenta dintre cele doua unitati. In plus, dupa fiecare megawatt injectat in retea producatorul va primi si certificate verzi care au o valoare in euro.
Legislatia româna permite vânzarea curentului pentru persoanele juridice si fizice.
Sistem hibrid

Acesta inseamna, ca o parte a curentului electric se injecteaza in retea, iar cealalta cantitate se stocheaza in acumulatori.
Open publication - Free publishing - More energie verde
CATALOG FOTOVOLTAICE
Open publication - Free publishing - More exiom
panouri fotovoltaice KS
panouri fotovoltaice EX 170-195W
Open publication - Free publishing
panouri fotovoltaice EX 170-195W
ACASA
NOU
PROMOTII
PRETURI
PRODUSE
CONTACT